050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
mei 29, 2020

7 Fouten die elke beginnende WordPress gebruiker moet vermijden

Met WordPress is het gemakkelijk om  je website meteen te beginnen zonder erover na te denken. Maar zonder te plannen kan je een aantal eenvoudig te voorkomen fouten maken.

In deze post leert u over de zeven meest gemaakte fouten en hoe ze te vermijden voordat u uw nieuwe WordPress site opbouwt.

Laat u uw website maken door uwweb (via b.v. Smart Designer beheer) ?
Dan zorgen wij hiervoor en heeft u hier geen zorgen over!.


Fout 1: Het gebruik van Onveilige Inloggegevens

Hoewel er veel WordPress plugins bestaan om u te helpen ervoor te zorgen dat uw dashboard  veilig is, moet u goed op uw gebruikersnaam en wachtwoord letten.

Het gebruiken van een standaard admin gebruikersnaam in combinatie met een zwak wachtwoord kan een ramp betekenen. Hierdoor kunnen hacker bots toegang tot uw site krijgen en grote schade aanrichten.

Hoe kan je deze fout vermijden?

Probeer eerst een andere naam dan de admin gebruikersnaam. Kies iets wat je gemakkelijk kunt onthouden, maar dat niet zo makkelijk is voor een robot om te hacken.

In de tweede plaats, profiteer zeker van de wachtwoord generator die samen met WordPress wordt geïnstalleerd.

Fout 2: Het behouden van de standaard Permalink structuur

De standaard permalinks die je gegeven worden door WordPress is zijn niet altijd goed voor jou. En omdat permalinks van invloed  zijn op je Search Engine Optimization (SEO) rankings en de populariteit van uw site, ze zijn de moeite waard om over na te denken!

Permalinks, als ze goed gestructureerd zijn, geven niet alleen nuttige informatie over welke informatie kan worden gevonden in je post (dus helpen je SEO) – ze kunnen ook worden gebruikt om als gemakkelijke bladwijzers voor later gebruikt te worden.

Wat is makkelijker om te onthouden? Deze:

/ 2008/02/03/ dit-is-de-hele-titel-met-alle-woorden/

… of: 

/Simpele-titel/

Wanneer de permalinks weergegeven worden in de zoekresultaten en in de adresbalk van de browser, kan de lezer een idee krijgen van wat ze zullen lezen alvorens uw site zelfs geladen is.

Het ergste is, wanneer Google uw site heeft geïndexeerd met een zekere permalink structuur, kan het uw rankings erg aantasten om het te veranderen na de feiten. Het maakt niet uit hoe voorzichtig je ook bent.

 

Fout 3: Het niet installeren van Traffic Analytics

Analytics bieden inzicht op uw site, het publiek van uw siten, en hoe ze omgaan met je eigen content.

Wanneer je kunt zien welke artikelen uw doelgroep interesseert en welke inhoud ze weer doet vertrekken, kunt u meer inhoud delen waar uw publiek iets om geeft. Analytics kunnen ook worden gebruikt om te bepalen hoe uw gebruikers bladeren door uw site. Ze helpen je te achterhalen welke de beste pagina’s zijn zodat u zich daarop kan concentreren.

Hoe kan je deze fout vermijden?

Installeer Google Analytics van zodra je je website lanceert! Avada maakt het eenvoudig door middel van een speciaal veld in de thema opties waarop u uw Google-tracking code kunt toevoegen.

Fout 4: Het gebruik van thema’s van slechte kwaliteit

Een slecht geschreven thema kan de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van uw site beïnvloeden. Zelfs een thema met een mooie layout heeft niet altijd alle opties die u nodig heeft, of kan onnodige scripts of niet-geoptimaliseerde code en afbeeldingen bevatten.

Met andere woorden, gooi niet het eerste mooie thema dat u ziet op uw website!

Hoe kan je deze fout vermijden?

Wij adviseren het gebruik van DIVI door elegantthemes.
(Laat u uw website opzetten door uwweb dan kunt u kosteloos gebruik maken van dit thema)

Doe je onderzoek naar een thema dat uw blik vangt. U kunt deze stappen volgen om uw eigen achtergrondscheck doen:

Zoeken naar meer informatie over de maker van het thema. Hebben ze ervaring? Hebben ze eerder al andere thema’s ontwikkeld?

Lees de recensies over het thema zelf. Genieten mensen van het gebruik ervan? Wat voor soort websites gebruiken het thema?

Kijk naar de geschiedenis van de updates. Krijgt het vaak updates om te blijven werken met nieuwe WordPress releases? Hoe vaak worden updates gepubliceerd? Welke soorten functies werden toegevoegd in het verleden?

Controleer mogelijkheden voor ondersteuning. Welke steun heeft de ontwikkelaar te bieden? Lees de reviews en beoordeel of klanten goede of slechte ondersteuning krijgen.

Fout 5: Geen backups maken

Iedereen kent het wel: heb je vroeger ooit een document in Microsoft Word geschreven, waarna het programma crashte? Dat document is voorgoed verdwenen en u werd gedwongen om opnieuw te beginnen.

Vermenigvuldig de frustratie die u toen voelde tien keer en je zou kunnen beginnen te begrijpen hoe vreselijk het is om uw website te verliezen aan een technische server glitch of een hacker. dus maak backups!

 

Fout 6: WordPress nooit updaten

Het is gemakkelijk om de update meldingen voor WordPress te negeren, of dat je zelfs angst voor hen hebt, wat te wijten is aan een verkeerde interpretatie van wat er kan gebeuren als je WordPress moet updaten.

Je moet leren om je angsten onder ogen te zien en WordPress bijgewerkt te houden! Het updaten van uw WordPress is belangrijk om deze redenen:

  • WordPress ontwikkelt updates om de veiligheidsproblemen te repareren.
  • WordPress updates bevatten betere eigenschappen.
  • Al uw plug-ins en thema’s up-to-date houden in WordPress helpt ervoor te zorgen dat alles veilig en vlot blijft verlopen.

Fout 7: Niet geoptimaliseerde afbeeldingen uploaden

Slecht geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen voor problemen zorgen bij het laden van uw website, en je weet door je eigen surfgedrag dat een traag ladende website grote frustratie kan veroorzaken. Ik durf te wedden dat je wel meer dan eens op de knop “Terug” hebt geklikt op een langzame website. Wilt u dat bezoekers hetzelfde doen op uw site?

Hoe kan je deze fout vermijden?

Optimaliseer al uw foto’s! Het is veel makkelijker dan je denkt, en je zult in staat zijn om de bestandsgrootte drastisch te verminderen, zonder merkbare invloed op de kwaliteit.

Conclusie

Het is super eenvoudig om WordPress te gebruiken en om je site klaar te maken voor publicatie, Laat u uw goedkope  website maken via uwweb  & Met de ondersteuning van uwweb weet bent  zeker van een goede website, kijk hier voor de website prijzen .

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-