050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
april 24, 2021

Meer online leads binnenhalen? 7 tips!

Hoe maak je van een bezoeker op je website een klant? Er zijn verschillende manieren om het aantal online leads van je website te vergroten. In dit artikel vind je zeven handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Welke stappen heb jij al gezet om de omzet via je website te vergroten?

Tip 1: zorg voor een heldere actie per pagina

Meer leads genereer je onder meer door een duidelijke actie per pagina vast te stellen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanzetten van een bezoeker tot het opvragen van een offerte, of het aankopen van een product.

Tip 2: zet in op het gebruik van sociale media

Wanneer een bezoeker op iedere pagina van je website wordt aangezet tot het uitvoeren van een actie, kun je aan de slag gaan met het trekken van bezoekers naar je website. Dit doe je onder meer door te investeren in sociale kanalen. Denk aan een pagina op Facebook, waar je bezoekers aanspoort gebruik te maken van een aanbieding.

meer online leads

Tip 3: laat bezoekers vaker terugkeren met een nieuwsbrief

Je wilt een klant niet eenmalig een product laten afnemen. Probeer de binding die een klant met je bedrijf heeft te vergroten, door bijvoorbeeld met een nieuwsbrief te werken. In de nieuwsbrief kun je klanten wijzen op aanbiedingen of bijvoorbeeld nieuwe producten in je assortiment.

Tip 4: Wees bereikbaar via een  klantenservice

Een klantenservice is het kloppend hart voor elke onderneming. Het is van groot belang dat je klanten te woord worden gestaan bij vragen. Je wilt niet alleen klantgericht zijn maar ook zorgen dat de klanten tevreden zijn. Vooral als het druk is en er veel te doen is kan het uitbesteden van een klantenservice helpen.

Ook wanneer je een webshop hebt kan een externe klantenservice een uitkomst bieden. Zeker bij een webshop krijg je te maken met veel vragen over de verzending van de bestelling, retourneren of over het gebruik van een product. Vang deze vragen op met een goede klantenservice en je zult sneller tevreden klanten hebben die terugkomen.

Als ondernemer wil je geen klanten kwijtraken omdat ze slecht zijn geholpen en geen goede service hebben gehad. Een klantenservice uitbesteden kan dan de oplossing zijn voor jouw bedrijf. Vooral als het druk is en er veel te doen is in het bedrijf. Het kan je helpen om je bedrijf efficiënter te maken omdat er tijd is voor het bedrijf en de klanten worden goed geholpen

Tip 5: verbeter je posities in de zoekresultaten

Niet alleen wil je op zoveel mogelijk zoekwoorden gevonden worden in de zoekmachine. Ook is het belangrijk om gevonden te worden op de juiste zoekwoorden. Zoekwoorden die niet passen bij de producten of diensten die je aanbiedt verlagen je conversie ratio.

Tip 6: schakel een professional in voor hulp

Door een professional op het gebied van online marketing en conversie optimalisatie in te schakelen, maak je het jezelf makkelijker. Je voorkomt daarbij dat je een deel van het budget verspilt aan campagnes die niet of nauwelijks werken. Om meer leads te genereren kun je dus het beste een online marketing bureau inschakelen. Bij het zoeken naar een geschikt bureau is het belangrijk om jullie doelen op papier te zetten, zodat er naar een bepaalde doelstelling toegewerkt kan worden.

Tip 7: gebruik exit pop-ups

Het gebruiken van zogenaamde exit pop-ups kunnen ervoor zorgen dat bezoekers die je website verlaten toch nog een lead opleveren. Met deze pop up is het mogelijk om te vragen naar een mailadres in ruil voor bijvoorbeeld (exclusieve) informatie of korting op de bestelling.

Bonus Tip 8: maak landingspagina’s per soort bezoekers

Is jouw website gericht op verschillende doelgroepen? En hebben bezoekers verschillende interesses? Dan is het verstandig om specifieke landingspagina’s per soort bezoeker te vinden. Zo kan je de landingspagina geheel optimaliseren voor elk soort bezoeker, waardoor het conversiepercentage gegarandeerd zal stijgen. En dat resulteert uiteraard in meer online leads!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-