februari 18, 2015

De negen grootste fouten voor een website

In het huidige online tijdperk is een website je belangrijkste visitekaartje voor potentiële klanten. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat dat visitekaartje grove fouten bevat of op een andere manier tot irritatie bij de bezoeker leidt! In dit artikel benoemen we negen blunders die je vooral moet zien te voorkomen.

1. Een uitgeschakelde back-knop. Het is mogelijk om de back-knop van een webpagina uit te schakelen, met als gevolg dat een bezoeker niet terug kan gaan naar de vorige website die hij bezocht heeft. In plaats daarvan blijft hij steeds op de webpagina hangen of komen er pop-ups in beeld. Irritant, en daarom een flinke afknapper.

2. Nieuw browserscherm openen. Sommige sites zorgen dat de browser automatisch een nieuwe pagina opent voor iedere link. Dit is echter onpraktisch voor de bezoeker: al die schermen vertragen de computer en kunnen ontzettend verwarrend zijn. Laat deze optie daarom uitstaan en geef bezoekers zelf de keuze om al dan niet een nieuwe pagina te openen.

3. Te weinig (zichtbare) contactgegevens. Gemak staat vaak voorop voor potentiële klanten die je website bezoeken. Als ze iets willen kopen of contact op willen nemen, moet het dus direct duidelijk zijn hoe dat gedaan kan worden! Zorg daarom dat je voldoende gegevens online hebt staan, en dat het goed zichtbaar is waar je ze kunt vinden.

4. Links die niet werken. Niets is zo frustrerend als een interessante link die naar een niet-bestaande pagina verwijst – en toch staan sommige websites er vol mee. Dat zal je bezoekers gegarandeerd enorm gaan irriteren. Controleer daarom regelmatig of alle links op je website nog werken, en geen het adres van je webmaster voor als je toch iets over het hoofd ziet.

5. Ellenlange laadtijden. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde internetgebruiker maximaal vier seconden op een website wil wachten. Duurt het laden langer, dan wordt de pagina weer weg geklikt. Zorg er dus voor dat je website niet te langzaam is, want dat kan je flink wat bezoekers schelen.

6. Verouderde informatie. Een site vol irrelevante en verouderde informatie maakt een ontzettend professionele indruk: het geeft het signaal dat je niet veel tijd en energie in je onderneming steekt. Zorg daarom dat de website dagelijks bijgewerkt wordt, of dat oude teksten in ieder geval op tijd verwijderd worden.

7. Onoverzichtelijke navigatie. We herhalen het nog maar eens: gebruiksgemak zou één van je grootste prioriteiten moeten zijn. Als bezoekers moeite hebben om pagina’s te vinden of veel heen en weer moeten bladeren om bij eerdere pagina’s terug te komen, dan zullen ze geen prettige herinneringen aan je website bewaren. Het gevolg: waarschijnlijk komen ze niet meer terug!

8. Onnodig gevarieerde tekstopmaak. Je website moet er samenhangend en stijlvol uitzien – en dat bereik je niet door zo veel mogelijk stijlen en kleuren op iedere pagina te proppen. Dat wekt eerder de indruk dat een twaalfjarige hobbyist het ontwerp gemaakt heeft! Kies in plaats daarvan voor een eenduidig en minimalistisch design, dat zorgt voor een betrouwbare uitstraling.

9. Geen links naar de homepage. Het is belangrijk dat iedere pagina van je website een link naar de homepage bevat – bijvoorbeeld in de vorm van een logo of een tab. Zo zal iemand die via een zoekmachine of een link op je site terecht komt, altijd zijn weg naar de frontpagina kunnen vinden om meer informatie op te zoeken.

effectieve websites; Snel, betrouwbaar en voordelig

Een mooie goed werkende wordpress website laten maken voor €9,95 /pmnd

Actieplan (nieuwe) website

Binnen 2 weken hoger in Google!

Meer bezoekers & meer verkopen
Gratis E-book met meer dan 52 Actiepunten!

Bedankt, Kijk in uw inbox voor het boek!