juni 9, 2020

Hoe kom je bovenaan in Google?

Je wilt natuurlijk dat mensen jouw website bezoeken in plaats die van jouw concurrenten, en een hogere positie in Google helpt daarbij, maar hoe kom je nu precies bovenaan in Google? Dat is waar het omgaat bij zoekmachine optimalisatie: jouw website zo geoptimaliseerd mogelijk maken zodat deze goed te vinden is in de grote zoekmachines. 

Zoekmachine optimalisatie

Alles wat jij op je website doet telt bij de optimalisatie: het design van je website, de kwaliteit van de teksten, de gebruiksvriendelijkheid van de gehele website op zowel pc’s als mobiele apparaten, de professionaliteit, en de zoekwoorden die je gebruikt en links naar je website. Zoekmachines zoals Google gebruiken dit alles om te zien of jouw pagina wel relevant en kwalitatief genoeg is. Een pagina waarop verschillende onderwerpen worden besproken zal lager eindigen dan een pagina die zich op één onderwerp richt en daarbij geheel aansluit op een zoekwoord.  

Het juiste zoekwoord

Je moet er goed over nadenken welke zoekwoorden je wilt gaan gebruiken. Gebruik een term waar überhaupt op gezocht wordt, maar denk ook aan specifiekere termen of gerelateerde termen. Denk er echter ook aan dat het makkelijker is om bovenaan in Google te komen wanneer je een zoekwoord gebruikt die periodiek minder vaak gezocht wordt dan een zoekwoord waar heel veel op gezocht wordt. De zoekwoorden waarop veel gezocht wordt worden ook weer door meer concurrenten gebruikt.

Kwaliteit van een pagina

Het zoekwoord zorgt ervoor dat je in het rijtje komt te staan wanneer mensen hierop zoeken, maar om vervolgens hoger dan je concurrenten te komen te staan zal je ook kwalitatieve content nodig hebben. De pagina waar je op terecht komt moet aansluiten op de zoekterm die je gebruikt, en het moet dan gelijk duidelijk zijn dat jij het antwoord kan leveren waar naar gezocht wordt. Je moet ervoor zorgen dat jij beter bent dan je concurrenten, dus zorg voor betere en duidelijkere teksten. Zorg ervoor dat lezers de pagina ook willen delen en er naar gaan linken, en link zelf ook door naar andere kwalitatieve pagina’s. De links en de sociale signalen helpen ook de kwaliteit van een pagina te verhogen.

Begin met een analyse

Wanneer je gaat analyseren welke zoekwoorden gebruikt worden en hoe je concurrenten deze zoekwoorden gebruiken in hun pagina’s kan je zelf al makkelijker een plan maken om bovenaan in Google terecht te komen. Zo kom je er achter welke zoekwoorden allemaal gebruikt worden en wat het zoekvolume van deze termen is. Vervolgens kan je gaan kijken hoe je concurrenten deze zoektermen gebruiken en hoe kwalitatief deze pagina’s zijn. Zoals gezegd moet jij beter, duidelijker en interessanter zijn dan je concurrenten, dus als je ziet hoe zij het doen en wat zij missen kan jij dit meenemen in je eigen optimalisatie.

Of jouw pagina bovenaan in Google terecht komt hangt er dus vanaf of jouw pagina wel relevant is voor het zoekwoord maar ook dat jouw pagina van goeie kwaliteit is. Om hoger te kunnen ranken dan jouw concurrenten moet de pagina ook daadwerkelijk aantrekkelijker zijn. 

Door gebruik te maken van uwweb kunt u goedkoop uw website laten maken (wat een website kost ziet u hier) maar ook verzorgen wij uw teksten via een professionele tekst schrijver al vanaf €50,-!

effectieve websites; Snel, betrouwbaar en voordelig

Een mooie goed werkende wordpress website laten maken voor €9,95 /pmnd

Actieplan (nieuwe) website

Binnen 2 weken hoger in Google!

Meer bezoekers & meer verkopen
Gratis E-book met meer dan 52 Actiepunten!

Bedankt, Kijk in uw inbox voor het boek!