050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
augustus 14, 2020

Voordelen en nadelen van een open source CMS

De voordelen:
Altijd bij met de nieuwste ontwikkelingen

Een open source CMS (zoals WordPress) wordt voortdurend verbeterd door een grote groep ontwikkelaars en daarnaast zijn er veel uitbreidingsmogelijkheden via plugins of themas.

Daardoor is een open source CMS altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen (mits de updates regelmatig geïnstalleerd worden). Voor een relatief klein bedrijf dat zijn eigen CMS moet onderhouden, is het veel lastiger om voortdurend up-to-date te blijven.

Continuïteit gegarandeerd

Samenwerking met een webdesigner wordt in principe voor langere tijd aangegaan. Maar wat nu als de samenwerking met de gekozen webdesigner of het webdesign bureau niet meer lekker loopt? Of als het bureau ophoudt te bestaan? Dan is het geruststellend om te weten dat een website met een open source CMS gebouwd is. Er is dan altijd wel een ander webdesign bureau te vinden dat het onderhoud of de verdere ontwikkeling van de website over kan nemen.

Veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid

Doordat er heel veel gebruikers zijn, is het makkelijker om te meten wat goed werkt en wat niet. Daardoor zijn open source CMS-en, met name WordPress, steeds eenvoudiger geworden in het gebruik. En komen er steeds meer mogelijkheden om content (tekst of foto’s) te plaatsen. Zo is het zelfs mogelijk om via een app op een smartphone berichten te plaatsen.

Veel online uitleg te vinden

Wanneer je niet dagelijks met een CMS werkt, weet je niet altijd precies meer hoe alles werkt. Van open source CMS-en is ontzettend veel informatie over gebruik en mogelijkheden online te vinden. Dat is tegenstelling tot maatwerk CMS-en waarvan vrijwel niets online te vinden is.

Koppelingen met andere online software en social media

Er verschijnen met grote regelmaat nieuwe toepassingen op internet. Software as a service (SAAS) voor het versturen van nieuwsbrieven, het maken van facturen of het doen van betalingen zijn aan de orde van de dag. Voor open source CMS-en is er altijd snel een partij die een koppeling tot stand brengt tussen de systemen, waardoor een koppeling meestal redelijk eenvoudig te regelen is. Dit geldt met name voor de koppelingen met social media, zoals facebook, twitter, pinterest, linkedind en google+.

Kosten

De kosten van gebruik van het cms zijn vaak gratis, kosten om uw website te laten maken zijn vaak zeer laag.  veel mensen denken nog steeds dat er veel ontwikkelkosten nodig zijn voor een goede website, maar door inzet van slimme systemen kunnen de werkzaamheden nodig voor opzet /ontwerp van uw website vaak minimaal zijn zonder dat er een groot verschil zichtbaar is qua techniek tussen de verschillende websites.

De nadelen:
Open source CMS zijn gewilde systemen om te hacken.

Door hun populariteit zijn open source CMS-en een gewilde prooi voor hackers. Vaak zijn ze beter beveiligd tegen hackers dan zelf-ontwikkelde CMS-en. Maar doordat er zoveel gebruikers zijn, loont het meer de moeite om te proberen de code te kraken. Gelukkig zijn er aan aantal eenvoudige maatregelen te nemen om het hackers moeilijk te maken zoals regelmatig wordpress onderhoud . Hierin zullen de professionele, ervaren webdevelopers zich onderscheiden van de starters.

Met het uwweb Smart Designer beheer pakket heeft u geen omkijken naar deze updates & wordt dit volledig verzorgd!

 

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-