050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
juli 12, 2018

Vijf uitstekende alternatieven voor Photoshop

Wanneer je foto’s wilt bewerken zullen de meeste mensen Photoshop gebruiken aangezien dit programma van Adobe het bekendste fotobewerkingsprogramma is. Zo is het Photoshoppen een woord geworden wat betekent dat je iets gaat bewerken aan een foto.

Maar naast Adobe Photoshop zijn er nog veel meer fotobewerkingsprogramma’s die je kunt gebruik en om foto’s te bewerken en die zelfs een uitstekend alternatief zijn voor Photoshop.

Paint

Je zult er waarschijnlijk wel mee zijn opgegroeid. Paint, dit programma is erg simpel in gebruik en is het beste fotobewerkingsprogramma voor mensen die alleen de basis kennen en voor degenen waarbij alle Photoshop mogelijkheden te lastig zijn. Voor het snel bewerken van een Foto is Paint het snelste programma. Het programma staat standaard op een Windows computer, maar voor de Mac gebruikers zijn er alternatieven zoals Paintbrush die in principe hetzelfde doen als Paint.

Affinity Photo

Affinity Photo is een programma dat nog niet zo lang bestaat, het bestaat sinds de zomer van 2015 en is te gebruiken voor mensen die een Mac hebben. Het programma kan gebruik maken van Photoshop bestanden en het is voor mensen bedoelt die serieus willen editen. Dus voor designers en fotografen. Het programma is goedkoper dan Photoshop en er is geen abonnement nodig om het te gebruiken. Eén van de mooiste opties van dit programma is dat he oneindig ‘ongedaan’ opties heeft waardoor het een ongelofelijk flexibel programma wordt. Men twijfelt er zelfs over of het zelfs beter is dan Photoshop.

Affinity Photo download >>

GIMP

GIMP is een open source programma om in te editen. Het bestaat al een lange tijd en is beschikbaar voor zowel Windows, Mac en zelfs Linux. Het is dan wel een gratis programma, het is wel een geavanceerd programma. Het ziet er dan wel wat anders uit dan Photoshop, de belangrijke tools zijn beschikbaar. Er is voor gezorgd dat alle belangrijke bestands types kunnen worden gebruikt.

GIMP douwnload >>

Paintshop Pro

Paintshop Pro is een programma dat alleen voor Windows beschikbaar is. Het is een geavanceerd programma dat al een tijd bestaat waardoor er genoeg informatie over te vinden is als je meer wilt weten over het gebruik van een bepaalde functie.

Paintshop Pro download >>

Pixelmator

Pixelmater is een programma dat alleen voor de Mac, iPhone en iPad gebruikt kan worden. Het maakt gebruik van de door Apple gemaakte tools als de Mac OS X bibliotheek, hierdoor is het snel en krachtig. Je kunt makkelijk gebruik maken van iPhoto, iCloud en Aperture. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van een ingebouwde export tool voor Facebook en Flickr.

Pixelmator download >>

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-