050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
april 11, 2019

Tips voor het krijgen van recensies

Als ondernemer weet u dat het regelmatig verkrijgen van positieve recensies essentieel is. Vaak kan het echter nogal lastig zijn en aanvoelen als een echte strijd om klanten een recensie te laten schrijven Want wat is nou eigenlijk de beste manier om het aan te pakken? En hoe kunt u ervoor zorgen dat klanten op een snelle en eenvoudige manier hun recensie van uw bedrijf achter kunnen laten? Om u op weg te helpen volgen hier een aantal tips, waarmee het verzamelproces van recensies  wat soepeler zal verlopen.

Vraag uw klanten om een recensie

Het is dus belangrijk om uw klanten niet alleen om een recensie te vragen . U moet ze hier ook bij helpen door het zo makkelijk en efficiënt mogelijk voor ze te maken. Dit kunt u doen door een duidelijke handleiding te (laten) schrijven of door te kiezen voor een eenvoudig revieuw  systeem
Vervolgens zult u moeten leren om deze aan al uw klanten op te sturen. U kunt, bijvoorbeeld, wanneer u de factuur opstuurt tegelijkertijd vragen om een recensie en de bijbehorende handleiding direct meesturen. Wanneer u dit bij al uw klanten doet, zult u gegarandeerd meer recensies op website krijgen!

Nieuwsbrief en Call-to-Action

Het hebben van een nieuwsbrief is ook erg belangrijk. Deze dient regelmatig gevuld te worden met nieuwe content en aanbiedingen en interessante informatie, zodat uw bestaande klanten op de hoogte blijven van uw bedrijf. Een nieuwsbrief is ook de perfecte plek om een Call-to-Action aan toe te voegen. Wanneer u bezig bent met het verzamelen van recensies voor uw bedrijfspagina, kan dit uw Call-to-Action tactiek zijn. Voeg een opvallende button met aanlokkelijke tekst toe aan de footer van de nieuwsbrief, waarmee klanten in één keer doorgestuurd worden naar de pagina waarop ze een recensie kunnen schrijven. Dit zal in de meeste gevallen zeker resulteren in een aantal recensies!

Waarom recensies voor uw bedrijfspagina?

Wanneer uw bedrijf voortdurend veel positieve recensies krijgt, is dit van invloed op uw positie in de zoekresultaten van Google. Voor de potentiële klanten staat het natuurlijk erg mooi wanneer uw bedrijf 5 gouden sterren heeft uit een stuk of 30 recensies!

Probeer dus om klanten recensies te laten schrijven voor uw bedrijfspagina. Dit kunt u het beste doen door de klant zo min mogelijk zelf te hoeven zoeken en ondernemen. Maak het zo makkelijk mogelijk door ze direct naar de juiste pagina te sturen. Vraag al uw klanten om een recensie, niet iedereen zal er één achterlaten, maar dat geeft niet. Zolang u consequent blijft bouwt u gestaag een mooie verzameling positieve recensies op voor uw website!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-