050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
september 25, 2023

Logo laten maken

Uw logo laten maken door een professionele partij? Dan moet aan de dingen denken die u in deze blog vindt. Wij hebben hier op een rijtje gezet waar u aan moet denken om een goed logo te laten creëren. Het visitekaartje van uw website en bedrijf is immers niet onbelangrijk! En als u dan toch bezig bent, kijk ook zeker eens naar hoe u goedkoop een website kunt laten maken! Dat zal, samen met een goed logo, een drastisch effect hebben op uw vindbaarheid en leads. 

De doelgroep van uw logo

Als u ervoor kiest om uw logo te laten maken, is het belangrijk dat uw logo aansluit bij de doelgroep die u probeert te targetten. Denk er daarbij vooral aan dat u een emotionele connectie probeert te maken met de mensen die uw logo te zien krijgen en die u als klant wilt werven. Bovendien is het heel belangrijk dat er iets in wordt verwerkt dat uw doelgroep graag ziet. Het belangrijkste bij deze stap is dat u uw doelgroep duidelijk in beeld heeft en dat u dit ook helder kan overbrengen aan degene waar u uw logo laat maken. Probeer dus een goed beeld te schetsen van deze doelgroep en denk ook vooral alvast na over de dingen die daarbij passen en hoe dit in een logo verwerkt kan worden. Dit maakt het leven van de designer van uw logo al een stuk makkelijker en uw logo een stuk effectiever! Kijk ook zeker eens bij een website laten maken en de kosten daarvan, hierdoor kunt u nóg meer ondernemen om uw doelgroep aan te spreken met zowel een goede site als een goed logo. 

Een herkenbaar beeld voor elke klant

Tevens is het zeer cruciaal dat uw logo herkenbaar is voor elke ontvanger. Wat we hiermee bedoelen? Dat als iemand uw logo ziet, hij of zij meteen een idee heeft om wie het gaat. Het logo moet laten zien dat het om uw bedrijf gaat en dat het opvalt tussen de anderen. Uw logo moet daarmee persoonlijke elementen hebben die aansluiten bij uw bedrijf, de identiteit van het bedrijf én bij de ontvanger. Het moet duidelijk zijn voor iedereen die uw logo ziet dat het om u gaat. Breng dit ook over aan degene waarbij u uw logo gaat laten maken. 

Subtiele dingen in uw logo

Houdt ook in uw achterhoofd dat subtiele dingen in uw logo er juíst toe doen. Dit betekent dat kleuren, vormen en andere zaken waar u wellicht niet heel erg bij stilstaat, juist een gevoel en een idee oproepen bij de ontvanger. Als u een logo gaat laten maken met het idee dat er dingen in verwerkt moeten worden die door de klant (onbewust) worden gezien als iets positiefs o.i.d., zal dit veel invloed hebben op de effectiviteit van uw logo. Een logo laten maken door iemand met kennis van zaken als het gaat om de psychologische effecten van beelden, is daarom aan te raden. 

Uw gevoel bij het logo

Dan de laatste tip voor uw logo laten maken; denk aan uw gevoel bij het logo! U laat een logo maken voor uw bedrijf, dat u als de beste kent. Let er daarom op dat uw gevoel een goed gevoel is. Als dat niet het geval is, hoe moeten anderen dit dan wél hebben? Het is niet erg om aanpassingen te laten maken; draai eens aan wat knoppen, samen met de designer, totdat u tevreden bent over het logo!

 

Uwweb kan ook uw logo ontwerpen.
een basis logo is inbegrepen in de pakketprijs!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-