050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
juni 12, 2020

Is het gebruik van VPN veilig?

De veiligheid van VPN hangt af van de kwaliteit van de dienstverlening door de bedrijven die de bron aanbieden. Het is belangrijk te onthouden dat door te kiezen voor een bedrijf dat VPN aanbiedt, de gebruiker zijn gegevens deelt.

De beste manier om veilig toegang te krijgen tot een VPN is dus te kiezen voor dienstverleners die geloofwaardig zijn op de markt en gebruik maken van beveiligingsmiddelen tegen malware.

Daarom ontslaat het gebruik van een betaald of gratis VPN de gebruiker niet van de verplichting zich zorgen te maken over de mate waarin hij online wordt blootgesteld en andere veiligheidsmaatregelen te blijven gebruiken, zoals een firewall en antivirus op zijn apparaten.

Hoe kies je een VPN?


De meeste VPN-fabrikanten bieden oplossingen voor desktop en smartphones die gratis zijn of tegen maandelijkse betaling. Voor het grootste deel hebben degenen die wel moeten betalen het voordeel dat ze een hogere datagebruikslimiet bieden. Je moet ook nagaan of de instellingen van de apparatuur compatibel zijn met de gekozen dienst.

Alvorens een betaalde of gratis VPN te huren, is het de moeite waard de reputatie van de leveranciers van het hulpmiddel op gespecialiseerde sites en discussieforums na te gaan. Een andere tip is om aandacht te besteden aan het privacy beleid en de servicevoorwaarden.

Een betaalde of gratis vpn?


Gratis VPN services beperken altijd uw gebruik (megabytes) en het aantal servers dat voor u beschikbaar is. Dit doen ze om te voorkomen dat klanten hun servers overbelasten door strikte limieten op de gebruikscapaciteit en toegankelijke servers. Met andere woorden, u heeft veel minder opties tot uw beschikking wanneer u verbinding maakt met een VPN-service. Gratis VPN services zijn van nature overbelast. Dit betekent dat het gewoonlijk buitensporig veel tijd kost om verbinding te maken met de server en de websites die u bezoekt. Er zijn veel vertragingen, hangende pagina’s, verbroken verbindingen en andere onderbrekingen waarmee u te maken zult krijgen. Elke gratis VPN-service vertraagt ​​uw browsesnelheid – hoe dan ook. Gratis VPN-services genereren geen directe inkomsten van klanten – ze zijn 100% gratis – dus het VPN-bedrijf moet inkomsten genereren met advertenties. Dit betekent dat uw onlineverbindingen worden gebombardeerd met advertentiemateriaal. Dit is een enorme ergernis en kan worden geassocieerd met malware, adware, tracking, virussen en andere ongewenste cyberdreigingen.

Voordelen van het gebruik van een betaalde VPN-service


Betaalde VPN-services bieden gebruikers doorgaans een solide netwerkinfrastructuur met honderden, misschien wel duizenden servers in tientallen landen over de hele wereld. Dit betekent dat u veel meer toegang heeft tot beveiligde servers in verschillende landen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker voor uw verkeer om versleuteld te blijven, het versnelt ook uw online browse-activiteit omdat er aanzienlijk minder opstoppingen zijn in vergelijking met gratis VPN-services. Betaalde VPN-services genereren inkomstenstromen van hun klanten. Dit betekent dat ze de nodige middelen kunnen inzetten om de veiligheid en beveiliging van hun netwerken te verbeteren.

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-