050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
augustus 3, 2020

Een gratis VPN is dat een goed idee?

Wat is VPN ? Het gebruik van een virtueel particulier netwerk (VPN) is meestal een goed idee, vooral als u regelmatig openbare wifi gebruikt. Door uw Wi-Fi-verbinding te versleutelen, beschermt een VPN uw communicatie tegen indringende ogen en speelt het een cruciale rol in uw algehele digitale verdediging.

 

Maar het gebruik van een gratis VPN is geen goed, maar een heel slecht idee.

Een gratis vpn heeft de mogelijkheid om zowel het online gedrag van gebruikers als hun IP te volgen. Het is dus belangrijk dat een gebruiker de geloofwaardigheid en privacyclausules van de gratis VPN services valideert. Anders lopen ze het risico hun gegevens af te staan ​​aan adverteerders of, erger nog, cybercriminelen. Voor de duidelijkheid: we hebben het niet over gratis VPN abonnementen die worden aangeboden door bekende namen als NordVPN. Deze bedrijven bieden gratis, maar langzamere, gratis niveaus naast hun volledige VPN-abonnementen. We doelen op gratis VPN services aangeboden door obscure merken zonder betaalde opties.

 

Wat is VPN?

Een VPN verbindt uw apparaat met de servers van de VPN-provider via een gecodeerde verbinding. Het verbindt u vervolgens met internet via die servers. Iedereen die uw verbinding probeert te onderscheppen, kan alleen zien dat u verbinding maakt met de VPN-servers. Maar de manier waarop een VPN werkt, betekent ook dat degene die de VPN beheert, het potentieel heeft om te zien wat u doet. De gratis Onavo VPN-app van Facebook was bijvoorbeeld expliciet in de manier waarop deze de gegevens van gebruikers verzamelde. In de servicevoorwaarden van Onavo stond: “Onavo verzamelt uw mobiele dataverkeer. Dit helpt ons de Onavo-service te verbeteren en te beheren door uw gebruik van websites, apps en gegevens te analyseren.” Apple heeft naar verluidt Facebook gevraagd om de Onavo VPN-app te verwijderen, omdat deze in strijd was met de richtlijnen van de App Store voor gegevensverzameling. Maar de app is nog steeds beschikbaar in de Google Play Store om te downloaden. De gratis VPN -services kunnen alle gebruikersactiviteit, online gewoonten en IP-adressen registreren en volgen. Dit vormt mogelijk een schatkamer voor adverteerders, cybercriminelen en bureaus, mochten de gegevens in verkeerde handen vallen.

 

Maar hoe weet u dat legitieme VPN-services u ook niet bespioneren?

Afgezien van het rollen van uw eigen VPN, is er geen manier om het zeker te weten. Een VPN beschermt u tegen ogen op het netwerk, maar kan u wel blootstellen aan de VPN. Er zijn altijd risico’s aan verbonden, maar u kunt het een berekend risico noemen. Een anonieme spion op het netwerk is hoogstwaarschijnlijk kwaadaardig. Een VPN-bedrijf met betalende klanten is minder snel kwaadaardig. Net als zoveel andere zaken op het gebied van computerbeveiliging, gaan VPN’s vooral om vertrouwen. De cryptografische protocollen die in VPN’s worden gebruikt, betekenen dat, door het ontwerp, slechts twee partijen het verkeer dat door de VPN gaat, kunnen decoderen: de twee partijen aan elk uiteinde van de VPN-verbinding. Daarom, als u een VPN gebruikt om privacy- en / of veiligheidsredenen, moet u er vooral zeker van zijn dat u de VPN-serviceprovider kunt vertrouwen.

 

 

Waar u op moet letten bij een VPN

Dus wat moet u doen als u op zoek bent naar een betaalde VPN-service?

 

  1. Zoek naar transparantie

Een manier om de geloofwaardigheid van een VPN-provider vast te stellen, is door transparantie. Een leiderschapspagina met echte namen en gezichten biedt meer betrouwbaarheid dan een anoniem bedrijf.

 

  1. Zoek naar logboekregistratie

Zoek een privacybeleid waarin de aard van logboeken wordt vermeld. Sommige VPN’s houden minimale logboeken bij om de service te onderhouden, maar ze zouden in ieder geval geen verkeerslogboeken moeten bijhouden.

 

  1. Zoek naar open protocollen

Koop een service die open source-protocollen ondersteunt, zoals OpenVPN. Open source betekent dat iedereen de code kan controleren, waardoor de kans kleiner is dat het protocol in gevaar komt.

 

  1. Zoek naar wereldwijde servers

Een solide VPN heeft servers over de hele wereld. Dit vergroot uw kans op betrouwbare en snelle verbindingen.

 

  1. Zoek naar de ‘14 ogen ’

Als U vooral paranoïde bent, wilt u VPN’s vermijden die gelokaliseerd zijn in de ‘14 ogen ‘. Dit zijn landen waarvan bekend is dat ze burgers bespioneren en VPN’s kunnen dwingen privégegevens op te geven.

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-