050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
april 11, 2015

Mobiele website responsive of app?

Hebt u een website, bijvoorbeeld om uw product of dienst aan de man te brengen? Dan wilt u natuurlijk dat die site een zo groot mogelijk publiek kan bereiken. Nu steeds meer mensen telefoons of tablets gebruiken om op internet te surfen, wordt het ook steeds belangrijker dat uw website op die apparaten goed zichtbaar is. Er zijn daarvoor meerdere mogelijkheden – u kunt een aparte mobiele website of een app maken, of uw huidige website zo instellen dat hij zich aan verschillende schermformaten aanpast. In dit artikel beschrijven we van iedere optie de voor- en nadelen, zodat u kunt bepalen wat voor u de meest geschikte oplossing is.

Apps

Mobiele applicaties zijn stukjes software die telefoongebruikers kunnen downloaden. Apps bevinden zich dus op het apparaat zelf, wat betekent dat gebruikers geen internetverbinding nodig hebben om ze te kunnen bekijken. Dat is meteen een groot voordeel van een app: hij is altijd toegankelijk. Daarnaast kunt u als ontwikkelaar ook gebruik maken van de extra functionaliteiten die een telefoon te bieden heeft, zoals de camera of de gps-functie. Wel is het maken van een app relatief duur, wat vooral voor kleinere ondernemingen een groot nadeel kan zijn. Ook zijn regelmatige updates voor nieuwe besturingssystemen noodzakelijk, waardoor het onderhoud relatief veel kost.

Mobiele website

Een mobiele website is een aparte website, die speciaal gemaakt is om op mobiele apparaten toegankelijk te zijn. Omdat het alleen een variant is op uw ‘gewone’ site, is een mobiele website relatief goedkoop om te maken – er hoeft maar een deel van de code te worden aangepast. Een tweede voordeel is dat een mobiele site minder updates vereist dan een app – en u kunt verbeteringen gewoon zelf doorvoeren, daar hoeft de gebruiker niet eerst toestemming voor te geven. De website hoeft ook niet te worden aangepast aan verschillende besturingssystemen: hij hoeft alleen voor verschillende browsers beschikbaar te zijn, en dat is een stuk minder gecompliceerd. een nadeel hierbij kan zijn dat de website onvolledig wordt weergegeven vaak wordt enkel de meest belangrijke informatie over genomen.

Deze mogelijkheid is ook mogelijk als optie bij uw huidige (iedere) website zonder ingrijpende aanpassingen te hoeven maken b.v. Mwebsite.nl

Responsive website

Een responsive website is een site die zich aanpast aan het formaat van het scherm waarop hij wordt weergegeven. U hebt dus maar één site, die alleen op verschillende manieren wordt vormgegeven. Van de drie opties is dit de beste optie maar de kosten van uw website zijn hoger als een losse mobiele website, groot voordeel is dat u hier geen rekening hoeft te houden met verschillende besturingssystemen; zolang de gebruiker een browser heeft, is uw site voor hem toegankelijk.

 

Conclusie

Dus wat is nu de beste keuze? Dat hangt natuurlijk helemaal van uw persoonlijke omstandigheden af. Veel kleine ondernemingen wordt geadviseerd te kiezen voor een responsive website, omdat dit de beste gebruikers ervaring geeft. Wanneer u iets minder te besteden heeft, kan een losse mobiele website echter ook een optie zijn – een nadeel hierbij kan zijn dat de website onvolledig wordt weergegeven . Bedrijven die voor een app kiezen, doen dat vaak omdat ze extra functies willen integreren waarvoor ze de telefoonsoftware willen gebruiken. Zo is er voor ieder wat wils!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-