050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
december 10, 2015

Het voordeel van de responsieve website

Een responsieve website, het klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Het betekent eigenlijk dat de website makkelijk is te bereiken op elk apparaat. Dit is niet automatisch zo. Daarom moet een website hiernaar ontworpen worden. Bij een zo’n site moet er goed worden gelet op de algemene indeling en de artikelen. Op deze manier bereikt u het meeste en wordt de gebruikservaring geoptimaliseerd. Uw website is daardoor voor de bezoeker bereikbaar op de tablet, de laptop of computer en de telefoon. Dat heeft een aantal voordelen. Zo wordt er meer bereik gecreëerd, ziet het er betrouwbaar uit, is er geen app nodig en waardeert Google dit.

Meer bereik

Een website bezoeken op de telefoon, terwijl dat niet echt goed werkt, is niet handig. Daarom doen mensen dat meestal ook niet. Als de website niet werkt, sluiten ze deze gewoon weer af. Naar de computer lopen of de laptop pakken, is niet iets wat dan snel gebeurd. Daarom bereikt u veel meer bezoekers als u kiest voor een responsieve website. In de bus, op het werk of in de pauze, overal heeft de klant toegang tot uw website. Dat laat dus bezoekersaantallen dus stijgen!

Geen app nodig voor de website

Veel websites hebben een app. Dit is voor hen een andere manier waarop bezoekers de site kunnen bereiken. Toch hoeft dit helemaal niet. Uw website kan namelijk gewoon bereikt worden via het internet op een telefoon of tablet. Dat scheelt u dus veel geld. Een app (laten) ontwerpen kost immers best wel wat. Daarnaast waardeert de bezoeker het dat er niet meteen een app gedownload hoeft te worden. Een telefoon of tablet heeft meestal maar beperkt de ruimte. Als een sitebezoekers telkens apps moet gaan downloaden, frustreert dat. Met een responsieve website kan dat dus eenvoudig worden opgelost.

Google ranking

Google vindt het belangrijk dat bezoekers van gemak worden voorzien. Daarom kiest de zoekmachine ervoor om responsieve websites hoger te ranken, dan websites die dat niet hebben. Dat leidt uiteindelijk tot meer klanten. Ze kunnen de website immers sneller vinden. Na een tijdje betekent dat dus ook meer inkomsten!

Ziet er betrouwbaar uit

Een website die meteen goed opent, of dat nou op tablet, computer of telefoon is, straalt professionaliteit uit. Dat wekt vertrouwen voor een bezoeker. Hierdoor wordt de site ook serieuzer genomen. Dit leidt vervolgens weer tot meer verkopen, omdat de klant het gevoel heeft dat de website oké is. Genoeg redenen voor zo’n responsieve website dus!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-