050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
mei 24, 2020

Linkbuilding: lokale links

Het opbouwen van een linkprofiel (linkbuilding) is belangrijk om hoog te scoren in de zoekresultaten van Google. Als je een lokaal bedrijf bent geldt dit zeker ook en om geheel relevante links te generen is het van belang om dit lokaal te zoeken. Lokale links zorgen niet alleen voor een kwalitatief hoogstaand linkprofiel, maar ook voor meer lokale populariteit wat ervoor kan zorgen dat er meer verkopen kunnen worden gerealiseerd.

Maar hoe kom je nu eigenlijk aan lokale links? Voordat je echt aan de slag gaat zul je ervoor moeten zorgen dat je online aanwezigheid kwaliteit is. Je zult over een goede website moeten beschikken omdat je anders nauwelijks links zult aantrekken. 

Wees proactief in het genereren van links

Het is belangrijk om proactief te zijn in het genereren van links. Je zult relevante bedrijven zelf moeten aanschrijven of op een andere manier contact met ze opnemen want ze zullen niet naar jouw toekomen. 

Ga netwerken

In het proactief zijn, is netwerken een belangrijk onderdeel. Zorg er niet alleen voor dat je online relevante websites aanschrijft, maar doe dit ook face to face. Op die manier kun je gemakkelijker een band opbouwen met andere ondernemers. Dit kan er onder andere voor zorgen dat je links naar je website krijgt. 

Denk Breder

Denk breder en out of the box, het sponsoren van een lokaal sportteam kan een mogelijkheid zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat je bedrijf meer onder de aandacht komt in offline media. Bovendien kun je via de kanalen van het sportteam artikelen of andere publicaties plaatsen met je link erop. Dit zal je online aanwezigheid alleen maar vergroten.  

Lokale blogs

Naast bedrijven kun je ook contact opnemen met lokale blogs. Hier kun je gast artikelen schrijven die relevant voor de blog zijn en voor je website. Hierdoor bouw je je online zichtbaarheid uit. Het kan even duren voordat je een goede relatie hebt opgebouwd met een blogger dus investeer hier voldoende tijd in en ga niet koud acquisitie opnemen. Dat zal in de meeste gevallen schieten met hagel zijn. Linkbuilding kost nu eenmaal tijd. 

Maar eerst…

Voordat je met de bovenste zaken aan de slag gaat is het belangrijk om bestaande relaties te gebruiken voor het posten van relevante links. Vrienden en familie kennen wellicht een bedrijf in de buurt wat aansluit bij uw bedrijf en zij kunnen dan een relevante link voor u plaatsen. Deze stap zal het gemakkelijkst zijn omdat u niet opnieuw een relatie hoeft op te bouwen. 

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-