050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
mei 22, 2020

Linkbuilden: makkelijk zelf te doen, maar veel werk

Wat is Linkbuilden ?

Linkbuilden is het verkrijgen van links op andere sites. Deze verwijzen naar uw eigen site en dit heeft als doel om meer bezoekers op uw website te krijgen. Het is ook erg van belang voor de vindbaarheid in Google. Door linkbuilding scoort uw website beter in zoekmachines , dan websites die weinig gebruik maken van linkbuilding.  Het gaat bij het verzamelen van deze links niet alleen om de hoeveelheid. De links moeten ook relevant zijn voor het onderwerp van uw website.

Manieren van linkbuilden

U kunt websites vragen om een link van uw website op hun site te zetten. Het is hier bij belangrijk dat uw eigen website veel goede teksten bevat en dat het onderwerp van de website past bij uw eigen website. Dit is om goed vindbaar te zijn in Google en zo heeft u meer kans dat de website een link op hun website zet.
U kunt er ook voor kiezen om u zelf aan te melden bij startpagina’s. Het is dan verstandig om startpagina’s te zoeken die dicht bij het onderwerp van uw website passen. Ook dit weer voor de vindbaarheid in Google. Dit is tegenwoordig wat minder succesvol. Er staan veel links op één website en een startpagina is geen waardevolle link.

Een ander methode is artikel marketing. Hierbij plaats u uw artikelen op zoveel mogelijk plaatsen op het internet. Via deze artikelen krijgt u dan bezoekers door in de artikelen een link naar uw website te plaatsen. Zo krijgt een extra kanaal voor bezoekers en links. De vindbaarheid in Google wordt hierbij weer vergroot.
Persberichten zijn ook een mogelijkheid. Deze kunt u (met mate) vullen met linkjes naar uw website. Omdat u dit zelf doet is de kwaliteit van uw links ook in uw eigen handen. Zorg er wel voor dat het persbericht er niet geforceerd uit ziet en dat u ook naar andere waardevolle websites linkt, zodat het niet als spam kan worden gezien. Het voordeel hiervan is dat berichten ook wel een s doorgestuurd worden naar andere sites, wat weer zorgt voor links.

Tegenwoordig is de invloed van socialmedia ook belangrijk. Als mensen op bijvoorbeeld twitter over uw website praten of een artikel op uw website linken via facebook zorgt dit sinds kort ook voor een hogere vindbaarheid in Google.

Wat wel en wat niet doen?

Voor linkbuilden zijn vele manieren. Om een goede linkbuilding te verkrijgen is het verstandig om sommige dingen wel en sommige dingen niet te doen.

Wel doen

Het is verstandig om interessante informatie aan te bieden en om ervoor te kiezen om op andere websites artikelen te plaatsen met linkjes naar uw website. Het websites benaderen is ook een manier, al is deze wel tijdrovend. Social media buttons zoals share en like op uw website plaatsen is ook zeer aan te raden.

Niet doen

De startpagina manier is minder succesvol. Deze links zijn niet heel waardevol en niet aan te raden. Het kopen van links is ook echt af te raden. Dit is gevaarlijk en kan een enorme impact hebben op de vindbaarheid in Google. Google waardeert dit namelijk niet en zal als straf uw website in rang laten dalen. Ook het ruilen van links is af te raden. Hierbij plaatst u een link van de ene website om uw eigen link van uw website op de website van de ander te krijgen. Google waardeert dit ook niet en zal de link als minder waardevol beschouwen.

Spammen op forums of blogs wordt ook niet als geweldig ervaren. Mensen irriteren zich hieraan en Google vind dit ook niet fijn. Een link op een website laten plaatsen dit niet bij het onderwerp van uw website past is ook niet verstandig. Dit is een niet relevante link.

Met mate gebruiken

Het persberichten plaatsen is iets wat met mate gedaan moet worden. Het levert goede links op, maar is vervelend als dit te vaak gebruikt wordt.

Conclusie

Linkbuilden is makkelijk zelf te doen en er zijn veel manieren en opties. Wel kost het enorm veel tijd en moeite. Om goede links te krijgen moet u echt moeite doen. Heel veel links in een paar dagen verkrijgen is bijna onmogelijk. Dit kost veel tijd en geduld. Vooral in het begin lijkt het een grote taak om een goede vindbaarheid in Google te verkrijgen.

Hulp nodig bij linkbuilding? Uwweb helpt naast het maken van goedkope websites u ook hier verder.
Linkbuilding uitbesteden?  er zijn al mogelijkheden voor €90,-!
Nog geen website? de kosten van een website zijn slechts €9,95 per maand!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-