050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
juni 16, 2022

Gratis websites voor linkbuilding

Maak jij al gebruik van linkbuilding? Dit is een marketingstrategie om je vindbaarheid op Google te vergroten. Maak gebruik van gratis websites voor linkbuilding en profiteer van de voordelen die het met zich meebrengt. Vooral als bedrijf kun je niet achterblijven, kies daarom voor linkbuilding. Lees hier meer over in dit blog. 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een marketingstrategie waarbij andere partijen naar jouw website toe linken. Hoe meer websites er naar jouw website linken, hoe hoger je Google ranking wordt. Een link naar jouw site wordt door Google gezien als een soort van waardevolle review. De onderwerpen dienen aan elkaar gerelateerd te zijn. Er kunnen bijvoorbeeld blogs worden geplaatst op een pagina, waarbij er een onderwerp omschreven wordt en vervolgens wordt gelinkt naar een website die bijvoorbeeld producten omtrent dit onderwerp verkoopt. Veel bedrijven maken hier gebruik van om zo in de top 10 Google zoekresultaten te verschijnen. 

Linkbuilding toepassen

Om linkbuilding toe te passen kun je een specialist inschakelen. Er zijn vele marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in linkbuilding. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een freelancer in te huren of zelf eens aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het benaderen van bedrijven om te vragen of zij een blog van jou willen plaatsen in ruil voor een backlink. Zo wordt er op allebei de pagina’s naar elkaar gelinkt en profiteren jullie beide van de voordelen. Ben je niet zo goed in het schrijven van blogs? Dan kun je ervoor kiezen om hier iemand voor in te schakelen.

Voordelen

Linkbuilding is niet te missen in je marketingstrategie. Het zorgt er namelijk voor dat je hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt, wat ervoor zorgt dat je meer organische websitebezoekers krijgt. Extra bezoekers zorgen voor een grotere kans op een aankoop en dit leidt dus tot meer klanten. Zo ben jij je concurrentie voor en weet je zeker dat mensen als eerst op jouw website klikken. Daarnaast is linkbuilding een goede manier om een groter bestand aan zakenrelaties op te bouwen.

Gratis websites voor linkbuilding

Om te beginnen met linkbuilding is het handig om eens te bekijken waar je nu precies staat met je website. Kom erachter wat je positie is door gebruik te maken van een speciale linkbuilding tool. Zodra je je positie hebt vastgesteld kun je namelijk gaan kijken wat er verbeterd moet worden. Er zijn veel gratis websites voor linkbuilding te vinden, je hoeft hier alleen maar online naar te zoeken. Zo zijn er ook veel bedrijven die gratis een backlink plaatsen in ruil voor een backlink op jouw website, maar je kunt ook kiezen voor adverteren op een grote website. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van die gratis links niet altijd even goed is.

Gratis bedrijvengidsen van Nederland overzichtelijk onder elkaar:

 1. Alle adressen
 2. Allebedrijvenin
 3. Bedrijfstelefoongids
 4. Bedrijvenstek
 5. Cylex Bedrijvengids Nederland
 6. Drimble
 7. DTG
 8. Europages
 9. Frankwatching
 10. Google Mijn Bedrijf
 11. Infobel
 12. Kompass
 13. Listable
 14. Locanto
 15. MKB bedrijvengids
 16. Mijn ZZP
 17. NederlandinBedrijf
 18. Ondernemingsgids.nl
 19. Online Zakengids
 20. Oozo
 21. Opendi
 22. Openingstijden.nl
 23. Op zijn best
 24. Qlik
 25. Snuffelhoek
 26. Vinden.nl
 27. Wie Levert
 28. Yalwa
 29. Yelp
 30. NL Bedrijfsvermelding

Diverse andere link websites

 1. oozo.nl
 2. opendi.nl
 3. openingstijden.nl
 4. places.nl
 5. telefoonboek.nl
 6. trustoo.nl
 7. wielevert.nl
 8. yalwa.nl
 9. yelp.nl 
 10. youropi.com

meer pagina’s:

Conclusie

Er zijn veel gratis websites voor linkbuilding, het is erg raadzaam om hier eens naar te kijken omdat het je veel voordelen kan bieden zoals een hogere positie in de zoekresultaten. Door deze positie kun je nieuwe klanten krijgen en ben je je concurrentie voor. Voorkom echter dat je te veel gebruik maakt van gratis links, want de kwaliteit van die links ligt vaak lager. Schakel een specialist in, bijvoorbeeld via een marketingbureau of een freelancer of kijk wat je eerst eens zelf kunt doen.

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-