050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
april 12, 2019

➦ Binnen 2 weken goed vindbaar in Google ! Volledig Aktieplan

Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar wordt in de zoekresultaten van Google?

Belangrijk hierbij om te weten is dat Google de zoekwoorden indexeert en dus precies moet weten voor welke zoekwoorden je vindbaar wil zijn. In dit e-book zul je ontdekken hoe je jouw website en pagina’s zodanig kunt verbeteren dat je dat doel bereikt.

Je gaat te werk volgens het principe van Search Engine Optimization ofwel SEO. SEO wil niet zeggen dat je met slechts enkele aanpassingen of trucs je website of pagina’s bovenaan in de zoekresultaten krijgt. Nee, bij goede SEO wordt door het gebruik van duurzame en bewezen technieken een langetermijnstrategie bepaald. Dit E-book helpt u hierbij op weg.

Nog gemakkelijker is het om je website door Uwweb.nl te laten opzetten, want zij zorgen ervoor dat alle bovengenoemde zaken al zijn gedaan bij oplevering van de website. Zij kunnen een goedkope website voor je maken, die voldoet aan alle standaarden en moderne eisen.
Wat kost een website? Deze prijzen variëren van € 9,95 per maand bij een volledige website die je zelf beheert tot € 29,95 per maand waarbij het beheer door uwweb.nl wordt verzorgd en je er geen omkijken naar hebt.

Maar mocht je er voor kiezen om zelf de website op te zetten, dan is een goede basis van belang voordat je de website en individuele pagina’s kunt verbeteren.

Tools die je helpen om een goede basis te leggen voor je website:

Google Analytics

Het is van het grootste belang om bezoekersgegevens te kunnen controleren en te verbeteren om inzicht te krijgen hoe je website wordt gebruikt en hoe je kunt verbeteren dat deze vindbaar in Google is. Google Analytics is een tool die bezoekersgegevens verzamelt en waarmee je rapportage kan doen. Er kan bijvoorbeeld worden bijgehouden hoeveel zoekverkeer de website krijgt, direct of via referral (d.w.z. dat de website wordt benaderd vanuit een andere website, zoals bijvoorbeeld Facebook). Ook kun je zien of en hoeveel bezoekers er zijn die direct wegklikken van je website, de zogenaamde bounce rate. Met Google Analytics kun je dus monitoren of de on-page SEO-inspanningen effectief zijn geweest en daarom is het een onmisbare tool die bij geen enkele website zou moeten ontbreken.

Naar Google Analytics

 

Google Search Console

Een andere belangrijke tool is Google Search Console (voorheen bekend als “Google Webmaster Tools”). Met het bovengenoemde Google Analytics wordt een beeld gegeven van de zijde van de bezoekers van de website, Google Search Console is echter bedoeld om te laten zien hoe de website wordt beschouwd van de zijde van de zoekmachines.
Deze tool indexeert o.a. hoeveel zoekopdrachten er op de website terechtkomen, hoeveel pagina’s er in de zoekresultaten aanwezig zijn, hoeveel zoekopdrachten een klik hebben opgeleverd en de gemiddelde zoekpositie.
Ook kan in deze tool een sitemap worden ingediend met als doel het zoeken van fouten die een negatief effect kunnen hebben, zodat je website minder vindbaar in Google is. Deze fouten kunnen dan gerepareerd worden. Google Search Console detecteert ook meer ernstige fouten, zoals bijvoorbeeld malware, die van negatieve invloed zijn op de hoogte van het zoekresultaat in Google.

Naar  Google Search Console

 

Yoast SEO

Wanneer je WordPress gebruikt om je website te maken, dan is deze Yoast SEO een must have. Het is een plug-in die over een enorme hoeveelheid functies beschikt voor on-page SEO en die je helpt met het verbeteren van je website voor zoekmachines.

Naar yoast

 

Maak een XML-sitemap en dien deze in bij Google

Een XML-sitemap is een lijst van alle toegankelijke pagina’s op de website. Deze wordt gebruikt om voor zoekmachines zichtbaar te maken welke pagina’s op de website aanwezig zijn. Het vertelt zoekmachines eveneens welke links op je website belangrijker zijn dan andere en hoe vaak de website wordt bijgewerkt.
Sitemaps hebben geen invloed op de zoekresultaten, ze zijn echter wel belangrijk om te zorgen dat je website vindbaar in Google is. Ze zorgen er namelijk voor zorgen dat alle pagina’s op je website goed kunnen worden geïndexeerd. De meest eenvoudige manier om een sitemap te maken is via eerder genoemde tool Yoast SEO.

Als bovengenoemde tools zijn geïnstalleerd en de XML-sitemap is ingediend, is een goede basis gelegd en ben je klaar om de pagina’s te optimaliseren.

 

Tip:  Writemaps is een handige  visuele sitemap builder die het gemakkelijk maakt zodat u online sitemaps kunt maken.

 

Wil je meer weten over hoe je jouw website hoger in de zoekresultaten van Google kan krijgen, download dan het E-book met meer dan 52 aktiepunten en aktieplan

 

 

Zeker zijn van een goed vindbare  website?

Laat uw website maken via uwweb!

Via een stappenplan zorgen wij ervoor dat de basis voor een goede vindbaarheid van uw website aanwezig is. Daarnaast helpen we u om de inhoud van uw website zó in te richten dat u een maximaal resultaat geniet.

Als extra service geven we kosteloos een extra update scan waarbij we duidelijk met een actieplan eventuele verbeterpunten aangeven. Zoekmachines letten op diverse factoren om te bepalen ‘hoe belangrijk’ de aangeboden informatie is, wat leidt tot een gewilde nummer één positie of een positie op één van de achterliggende pagina`s voor de zoekresultaten.

 

Alles inbegrepen via Uwweb!

In het kort enkele belangrijkste punten over wat wij doen voor optimale vindbaarheid. Dit is een beperkte samenvatting. Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

  • De website is technisch geoptimaliseerd om in Google goed gevonden te worden.

  • Zoekmachine vriendelijke structuur/URLS.

  • Zoekmachine vriendelijke HTML/code.

  • Via de CMS zelf de zoekmachine/Google content beheren.

  • Gratis periodieke update scan waarbij we duidelijk eventuele verbeterpunten aangeven.

  • Bij oplevering van uw website wordt uw website bij onder meer Google webmastertools & diverse andere websites aangemeld.

  • Helpdesk en service: de helpdesk is er ook voor vragen over promotie en vindbaarheid en andere internet gerelateerde zaken. We geven u praktische adviezen om het maximale uit uw website te halen. 

  • Gratis SEO Optimalisatie van uw teksten bij oplevering  Smart Designer beheer

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-