050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
mei 27, 2020

Fotograferen met je iPhone, hier de beste tips voor de beste foto

Je hebt een iPhone en wil hier natuurlijk zo nu en dan foto’s mee maken. Ook al is het geen spiegelreflexcamera, de iPhone kan behoorlijk krachtige foto’s maken. Hoe haal je het meeste uit je iPhone camera? Met de volgende tips maak jij zometeen de beste foto’s. 

Hou de foto’s simpel

Ga geen rare capriolen uithalen met het maken van foto’s met je iPhone. Het is en blijft een smartphone camera en de eerste stap tot het maken van goede foto’s is om ze simpel en overzichtelijk te houden. Wanneer je een te drukke foto maakt is de focus weg wat niet zal resulteren in een mooie foto. Als er één enkel object in je foto staat en de rest is aardig leeg dan zal de focus dus liggen op dat ene object. Dit is veelal ook de bedoeling.

Gebruik een lagere hoek

Maak foto’s door een lagere hoek te gebruiken. Meestal zul je je iPhone houden op schouderhoogte en hierdoor zul je steeds dezelfde soort foto’s terugzien. Om dit patroon wat te doorbreken is het handig om foto’s met een lagere hoek te nemen. Ga dus op de grond zitten en maak schitterende foto’s met deze lagere hoek. Je kunt nu gerust naar Parijs met je iPhone en erg mooie foto’s maken van de Eifel toren. 

Maak gebruik van licht

De iPhone is geen spiegelreflexcamera en dit zul je vooral in het donker goed merken. De flitser zorgt namelijk niet voor ideaal licht en de foto’s zullen er in het donker dan ook minder mooi uitzien. Wil je een mooie foto maken? Zorg er dan voor dat er genoeg licht in de omgeving is voor het beste resultaat. 

Pas op met zoomen

Met een iPhone is het belangrijk om niet teveel digitaal te zoomen aangezien de foto kwaliteit hierdoor drastisch wordt verminderd. De foto wordt korrelig en dit is geen mooi gezicht als je een foto op Facebook of andere social media gaat plaatsen. Zorg er dus voor dat je de juiste positie inneemt voor het maken van de beste foto.

Apps voor meer variatie

Wanneer je net dat ene extra wil dat niet te behalen is met de camera app van de iPhone dan zijn er gelukkig tal van apps ontwikkelt die het nemen van foto’s naar het volgende niveau brengen. Zo heb je veel filter apps die de foto nadat hij gemaakt is er anders uit laten zien. Ook heb je apps voor het bewerken van je gemaakt foto. Dus stel je hebt een prachtige foto gemaakt maar er is iets in de achtergrond wat je niet mooi vindt en dus liever weg wil hebben, dan kun je gebruik maken van deze bewerkapps en de achtergrond egaler maken.

Wil je een stap professioneler dan kan je altijd kiezen voor bewerksoftware of Photoshop,  of  soortgelijke software .Heeft u een Smart Designer beheer pakket dan kunt ook de foto naar ons toezenden en kunnen wij eenvoudige bewerkingen uitvoeren, wilt u weten wat een een website kost? kijk dan hier 

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-