050-3118566 of via Whatsapp: 06-48854696 (ook in het weekend) info@uwweb.nl
mei 19, 2020

Beveiliging en Onderhoud van WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management systeem (cms) ter wereld. Het is nou eenmaal erg makkelijk te gebruiken  daarnaast is het goedkoop mogelijk een website te laten maken , en is het beheer eenvoudig ook als u geen kennis van programmeertalen heeft. Doordat het zo’n populair CMS  is zijn er heel veel thema’s, diensten en plug-ins beschikbaar, en worden er alsmaar nieuwe verbeteringen en uitbreidingen ontwikkelt. Mensen over de hele wereld gebruiken WordPress en maken nieuwe thema’s en plug-ins die anderen weer kunnen gebruiken. Een erg fijn en bruikbaar systeem dus.

Helaas geldt dit ook  voor hackers. Hackers (en veel vaker automatische hack software & zogenoemde bots) hoeven maar één zwakke plek in b.v. wordpress, een plugin of thema  te vinden om schade aan te kunnen richten op een hele grote groep gebruikers.  

WordPress Beveiliging

Om een hack te voorkomen is het belangrijk dat u uw WordPress website zo goed mogelijk beveiligd en onderhoud. Als men dit met enig regelmaat bijhoudt is de kans klein dat er ergens een gaatje in het systeem zit die hackers zouden kunnen gebruiken om binnen te komen. Er zijn een paar belangrijke stappen die u zelf zou kunnen zetten om uw WordPress te beveiligen, zoals het instellen van een afwijkende gebruikersnaam en een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord niet te klein is en dat het niet alleen letters maar ook cijfers en het liefst ook speciale karakters gebruikt, en dat het niet bestaat uit makkelijke woorden. daarnaast kunt u een website firewall gebruiken en limiet op (foutieve) loginpogingen instellen, en dubieuze gebruikers blokkeren, heeft u uw website via Uwweb laten maken dan zijn deze (en andere) maatregelen standaard al genomen. ook wordt er in dat geval met regelmaat gescand op ongeregeldheden om dit risico zo klein mogelijk te maken.

WordPress Onderhoud

Een belangrijk onderdeel van de beveiliging is het onderhoud van de WordPress website. Een website moet regelmatig worden geüpdatet om te zorgen dat de site alle nieuwste updates  vanuit WordPress gebruikt. Deze updates zorgen er namelijk voor dat kleine problemen in het systeem worden opgelost en dat gaten in de beveiliging worden gedicht. Daarnaast zorgen grote updates voor verbeteringen en vernieuwingen, die naast betere veiligheid ook voor een betere gebruiksvriendelijkheid voor u en uw bezoekers zorgen. 

De kleine updates worden  veelal automatisch door het CMS uitgevoerd, waardoor u daar niet te veel zorgen over hoeft te maken. De grote updates worden echter niet automatisch uitgevoerd, wat betekent dat de opvolgende kleine updates ook niet kunnen worden uitgevoerd door het systeem. Hoe langer u dus niet uw site update, hoe groter het gat in de beveiliging wordt en hoe makkelijker voor hackers om binnen te komen en schade aan te richten. 

Bij het onderhoud hoort ook controleren of uw website nog naar behoren werkt en of links het ook nog steeds doen.  kapotte links kunnen ook een verkeerd signaal aan Google geven. Hiernaast is het ook belangrijk dat u uw data en content regelmatig back-upt, zodat u bij problemen niet te veel informatie verliest.

Risico`s & gevolgen van een gehackte website

Een gehackte website kan resulteren in bijvoorbeeld malware die het hele website  verstoord, reclame popups, spam berichten op uw website of Spam mails die verstuurd worden via uw website . Ook is het mogelijk dat de hacker gegevens steelt van uzelf maar ook van uw bezoekers en klanten. 

Daarnaast heeft een hack ook nadelige gevolgen voor uw ranking in Google. Zo is het mogelijk dat er in de zoekresultaten een waarschuwing komt te staan die bezoekers afraad uw website te bezoeken, wat kan leiden tot minder tot geen bezoekers. Hierbij zou u ook nog eens op Google’s zwarte lijst kunnen komen te staan, of kunnen uw keywords op uw website veranderd worden door de malware, wat er ook weer voor zorgt dat u niet meer goed gevonden wordt. Als laatste kan het oplossen van een hack veel tijd kosten & kostbaar zijn om te verhelpen. 

 

Geen omkijken naar updates

Het bijhouden en onderhouden van uw WordPress website is relatief eenvoudig te doen maar kost maandelijks wel wat tijd . Daarom kunt u het ook door ons laten doen. Wij zorgen ervoor dat nieuwe WordPress core updates, updates van thema’s en plug-ins zo snel mogelijk worden geïnstalleerd en geïmplementeerd. Ook wordt er gecontroleerd of uw website na deze updates nog perfect werkt en wordt alles geback-upt. Zo blijft uw website veilig en heeft u hier zelf geen omkijken naar.

 

Heeft of wilt u een goedkope website via Uwweb laten maken? dan kan dit onderhoud zeer voordelig voor u gedaan worden (en is standaard aanwezig via Uwweb beheer en/of onze voordelige onderhoudsstrippenkaart)  u bent dan  altijd zeker van een goed werkende website.

Direct naar de de kosten van een website!

EENVOUDIG een Goedkope website laten maken met resultaat!

Laat een professionele en goedkope website maken voor slechts  €295,-