mei 19, 2020

Beveiliging en Onderhoud van WordPress

WordPress is het meest gebruikte content management systeem ter wereld. Het is nou eenmaal erg makkelijk te gebruiken  daarnaast is het goedkoop mogelijk een website te laten maken , ook als u geen kennis van programmeertalen heeft. Doordat het zo’n populair CMS is zijn er heel veel thema’s, diensten en plug-ins beschikbaar, en worden er alsmaar nieuwe verbeteringen en uitbreidingen ontwikkelt. Mensen over de hele wereld gebruiken WordPress en maken nieuwe thema’s en plug-ins die anderen weer kunnen gebruiken. Een erg fijn en bruikbaar systeem dus.

Helaas geldt ditzelfde voor hackers. Hackers hoeven maar één zwakke plek in het CMS te vinden om schade aan te kunnen richten op een hele grote groep gebruikers. Dit zou kunnen resulteren in bijvoorbeeld malware die het hele systeem verstoord, spam berichten op uw website of die verstuurd worden via uw maillijst. Ook is het mogelijk dat de hacker gegevens steelt van uzelf maar ook van uw bezoekers en klanten. 

Daarnaast heeft een hack ook nadelige gevolgen voor uw ranking in Google. Zo is het mogelijk dat er in de zoekresultaten een waarschuwing komt te staan die bezoekers afraad uw website te bezoeken, wat kan leiden tot minder tot geen bezoekers. Hierbij zou u ook nog eens op Google’s zwarte lijst kunnen komen te staan, of kunnen uw keywords op uw website veranderd worden door de malware, wat er ook weer voor zorgt dat u niet meer goed gevonden wordt. Als laatste kan het oplossen van een hack u ook nog eens heel wat geld kosten. 

WordPress Beveiliging

Om een hack te voorkomen is het belangrijk dat u uw WordPress website zo goed mogelijk beveiligd en onderhoud. Als u dit zo veel mogelijk bijhoudt is de kans klein dat er ergens een gaatje in het systeem zit die hackers zouden kunnen gebruiken om binnen te komen. Er zijn een paar belangrijke stappen die u zelf zou kunnen zetten om uw WordPress te beveiligen, zoals het instellen van een afwijkende gebruikersnaam en een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord niet te klein is en dat het niet alleen letters maar ook cijfers en het liefst ook speciale karakters gebruikt, en dat het niet bestaat uit makkelijke woorden.

Let ook op bij het installeren van plug-ins. Plug-ins die veel worden geüpdatet zullen minder snel een lek bevatten dan een plug-in die een jaar geleden voor het laatst is geüpdatet. Let dus onder andere op het versienummer van een plug-in. Is dit een hoog nummer, dan kunt u ervan uit gaan dat de plug-in regelmatig wordt geüpdatet. Controleer ook wanneer het voor het laatst is geüpdatet en of het samen kan werken met de recentste WordPress versie. Als dit het geval is kunt u er eigenlijk gewoon vanuit gaan dat de plug-in niet voor problemen zal zorgen. Ook zullen goede plug-ins meer uitleg, tips en support hebben dan plug-ins die niet of amper worden geüpdateted..

WordPress Onderhoud

Nog een belangrijk onderdeel van de beveiliging is het onderhoud van de WordPress website. Een website moet regelmatig worden geüpdatet om te zorgen dat de site alle nieuwste ontwikkelingen vanuit WordPress gebruikt. De updates zorgen er namelijk voor dat kleine problemen in het systeem worden opgelost en dat gaten in de beveiliging worden gedicht. Daarnaast zorgen grote updates voor verbeteringen en vernieuwingen, die naast betere veiligheid ook voor een betere gebruiksvriendelijkheid voor u en uw bezoekers zorgen. 

De kleine updates worden automatisch door het CMS uitgevoerd, waardoor u daar niet te veel zorgen over hoeft te maken. De grote updates worden echter niet automatisch uitgevoerd, wat betekent dat de opvolgende kleine updates ook niet kunnen worden uitgevoerd door het systeem. Hoe langer u dus niet uw site update, hoe groter het gat in de beveiliging wordt en hoe makkelijker voor hackers om binnen te komen en schade aan te richten. 

Bij het onderhoud hoort echter ook controleren of uw website nog naar behoren werkt en of links het ook nog steeds doen. Werkt (een deel van) uw website niet meer zou dit ook een hack aan kunnen duiden, en kapotte links kunnen ook een verkeerd signaal aan Google geven. Hiernaast is het ook belangrijk dat u uw data en content regelmatig back-upt, zodat u bij problemen niet te veel informatie verliest.

Het bijhouden en onderhouden van uw WordPress website kost tijd . Daarom kunt u het ook door ons laten doen. Wij zorgen ervoor dat nieuwe WordPress core updates, updates van thema’s en plug-ins zo snel mogelijk worden geïnstalleerd en geïmplementeerd. Ook wordt er gecontroleerd of uw website na deze updates nog perfect werkt en wordt alles geback-upt. Zo blijft uw website veilig heeft u een goedkope website via uwweb laten maken? dan kan dit zeer voordelig!  Direct naar de de kosten van een website!

 

effectieve websites; Snel, betrouwbaar en voordelig

Een mooie goed werkende wordpress website laten maken voor €9,95 /pmnd